Op de camping

Op vakantie wil je ontspannen, loslaten en genieten. Betekent dat ook dat je het gezonde eten los moet laten?
Natuurlijk moet je vooral lekker genieten, eet je een ijsje, drink je een biertje of een wijntje.

foto van Linda van Rijnsbergen Gewichtsconsulent040.

Tijdens ons kampeeravontuur van afgelopen week probeerden we de hoofdmaaltijden voedzaam te houden. Vers stokbrood is natuurlijk heerlijk. Bij de lunch zou je er wat rauwe groenten bij kunnen eten (stokbroodje met jambon, sla komkommer, tomaatjes en wat peper mmmmm…) Zo krijg je toch ook de nodige vezels en vitaminen binnen, daardoor voel je je fitter en het toiletbezoek blijft ook gezond┬á.

Het koken op de camping kan hartstikke leuk zijn. Struin de lokale marktjes af op zoek naar verse groenten en andere ingredi├źnten samen met de kinderen en maak bijvoorbeeld pasta.

Hoe doe je dat op 1 pitje? Kook eerst de (volkoren)pasta net wat korter dan op de verpakking staat en laat deze in het hete water staan terwijl je de saus maakt. Bak het vlees en de groenten, doe er een grote sappige vleestomaat in stukjes en wat kruiden bij, beetje water en laat het 10 minuutjes pruttelen. Dan de pasta even afgieten en je zet zo een kleurrijke, voedzame, heerlijke avondmaaltijd op je wiebelige campingtafeltje

Wat is jouw favoriete vakantie recept?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *