Dit zijn de momenten die het verschil maken

Zie je die wallen? Drie -wat zeg ik- vijfdubbele !! en dan tot net over de knie. 😴 Die wallen zijn het resultaat van na een halve nacht de slaap niet kunnen vatten, de hele dag zorgen voor zieke kinderen en dan tussendoor nog volle bak willen werken.

En dan ben je aan het eind van de middag M O E, met hoofdletters ja.

Net op het tijdstip dat er eigenlijk een gezonde maaltijd op tafel moet komen, iedereen wil vertellen over de dag, je wederhelft tot ‘s-avonds laat werkt, een oververmoeide peuter aan je been hangt te zeuren om een cracker (want honger) wil jij eigenlijk niets liever dan een dik deken over je heen trekken en minstens een week slapen. Maar helaas, duty calls

Op dit soort momenten vind ik het best moeilijk om gezonde keuzes te maken. Mijn gedachten dwalen af naar een snelle tosti of pizza ofzo. Dan moet ik mezelf écht weer even toespreken. Juist deze momenten zijn belangrijk. Waarom?

 

1. Omdat als de weerstand toch al verlaagd is, de juiste voedingsstoffen er direct voor kunnen zorgen dat je je beter voelt, om te herstellen is goede brandstof nodig, helemaal voor een kind.

 

2. Op moeilijke momenten maak je echt het verschil in mindset voor jezelf. Als je met jezelf de afspraak hebt gemaakt om goed voor je lichaam en gezondheid te zorgen, zijn dit de momenten die tellen.

 

Dus ik ben over mijn eigen humeur heengestapt, heb geluisterd naar alle belevenissen van vandaag, nog maar een koud washandje op een gloeiend voorhoofdje verwisseld, het drietal op de bank voor de tv geïnstalleerd en de keuken in gegaan om te koken en we hebben heerlijk met z’n vieren aan tafel gegegeten.

En guess what.. het cliché is waar; achteraf voel je je stukken krachtiger, zowel lichamelijk als mentaal.

En dan vanavond maar eens de computer/telefoon/tv uit laten, een grote kan thee zetten en ervoor zorgen dat het slapen vannacht wat beter lukt, want naast eten en bewegen is een goede nachtrust zéker ook onderdeel van een gezonde leefstijl.

Ben ik de enige die soms even in discussie moet met zichzelf? Wat zijn voor jou de moeilijke momenten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *