Mijn transformatie

-29 JULI 2016- vs -29 JULI 2017-

Toen ik deze foto van mezelf in 2016 voor het eerst zag… schrok ik me rot. Zo zag ik mezelf helemaal niet in de spiegel, ik wist heus wel dat het getal op de weegschaal wees op een ongezond lichaam, maar toch zat ik in een soort van ontkenning die ik tegen beter weten in ‘acceptatie’ noemde.
Dit was de eerste verjaardag van onze jongste dochter, mijn ongezonde gewicht noemde ik liefkozend zwangerschapskilo’s. Maar op dit feestje voelde ik me onprettig in mijn lichaam, ik had er last van.

foto van Linda van Rijnsbergen Gewichtsconsulent040.

De knop ging niet vanzelf om, die heb ik echt zelf om moeten zetten. Kort na het maken van deze linker foto kreeg ik lichamelijke klachten door mijn overgewicht. Dat was mijn keerpunt,werk aan de winkel! Er moest iets drastisch gaan veranderen in mijn leefstijl.

Na een jaar lang gezond en bewust met voeding en beweging bezig geweest te zijn staat de teller nu op -25.

Het was een zoektocht tussen alle ‘waarheden’ over voeding en sport die er te vinden zijn hoor. Vooral het stuk gedragsverandering werd een uitdaging. Maar mijn gezondheid stond op het spel, en die inzet is het waard om flink te investeren.

Ik zou het zo fijn gevonden hebben om hierin ondersteund te worden destijds. Terugkijkend op mijn reis (of moet ik het achtbaan noemen) bruis ik van de ideeën en energie, wat wil ik hier graag anderen mee helpen!

De rechter foto is van vandaag. De tweede verjaardag van onze dochter mag ik vieren in een gezond lichaam waar ik me kiplekker in voel. Afgelopen jaar was er één van vele veranderingen, fysiek, mentaal en ook op gebied van carrière.

Na 10 jaar voor de klas in het vakgebied gezondheidszorg en welzijn ben ik dit jaar gestart als gewichtsconsulent, ik rond bijna mijn opleiding af en vanaf dan kan je ook via de zorgverzekering bij me terecht, niet alleen om af te vallen maar om al je doelen rondom een gezond(er) leven met een steuntje in de rug te kunnen bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *